Παλαιόχωρα

Φωτογραφίες και βίντεο


Η Παλαιόχωρα ή Παλιόχωρα έχει χτιστεί πάνω σε μια μικρή χερσόνησο και βρέχεται από τα κύματα σε τρεις πλευρές. Υπάρχουν δύο όμορφοι και γραφικοί κολπίσκοι με υπέροχες παραλίες. Η ανατολική παραλία ονομάζεται "Χαλίκια", ενώ η άλλη στη Δύση ονομάζεται "Παχιά Άμμος".

Η Παλαιόχωρα έχει περίπου. 2.500 μόνιμους κατοίκους, μια σειρά από μικρά ξενοδοχεία οικογενειακού τύπου και συγκροτήματα διαμερισμάτων, μικρές παραδοσιακές ταβέρνες και καφενεία, καταστήματα, τράπεζες, φαρμακεία, internet καφέ, ένα ωραίο υπαίθριο κινηματογράφο, γιατρούς, ταχυδρομείο και οτιδήποτε άλλο που προσφέρεται σε ένα μικρό καλά οργανωμένο παραθεριστικό θέρετρο.

Οι ντόπιοι και οι επισκέπτες να ζούν μαζί με αρμονία μαζί με την υπέροχη ατμόσφαιρα που δημιουργείται από το συνδυασμό κρυστάλλινων νερών και 15 χιλιόμετρα από καθαρές παραλίες, τους ήσυχους λόφους, τα γραφικά δρομάκια, το παλιό Ενετικό Κάστρο Φορτέτζα (χτίστηκε το 1278), τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα και τα πράσινα ή πολύχρωμες κηλίδες στους κήπους και γλάστρες του χωριού.

Κάθε απόγευμα και νύχτα το καλοκαίρι, ο κεντρικός δρόμος είναι κλειστός για την κυκλοφορία και γεμίζουν με τραπέζια και καρέκλες. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν φαγητό και ποτό σε ένα από τα παραδοσιακά ταβερνάκια ή απλά να κάνουν μια ρομαντική βόλτα.

Η Παλαιόχωρα είναι επίσης η ιδανική βάση και αφετηρία για εκδρομές στα αξιοθέατα της περιοχής, π.χ. η αρχαία πόλη της Λισσού, τα χωριά Σούγια, Αγία Ρουμέλη και τα Σφακιά, το νησί της Γαύδου ή το γραφικό Ελαφονήσι με τη ροζ άμμο και τα γαλαζοπράσινα νερά της. Μπορείτε να επισκεφτείτε αυτά τα μέρη με πλοίο, σχεδόν σε καθημερινή βάση καθ 'όλη τη θερινή περίοδο. Θα πρέπει να κάνετε μια επίσκεψη στο μικρό χωριό Ανύδροι και το μικρό του φαράγγι, που οδηγούν στην υπέροχη παραλία του "Γιανισκάρι", διάσημη για τα κρυστάλλινα νερά της, ή αλλιώς το χωριό Αζογυρές με το μοναστήρι του, ένα σπήλαιο ένα μικρό καταράκτη, καθώς και στις βυζαντινές εκκλησίες και ξωκλήσια της περιοχής.

Στην Παλαιόχωρα, ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε μια ποικιλία δραστηριοτήτων, όπως καταδύσεις, ψάρεμα και περπάτημα σε ενα μέρος του Ευρωπαϊκού Μονοπατιού Ε4 που οδηγεί κατά μήκος αυτού του τμήματος της Κρήτης, ή στα γνωστά φαράγγια της Σαμαριάς και της Αγίας Ειρήνης .

Όλα τα παραπάνω κάνουν την Παλαιόχωρα ένα μοναδικό και ευλογημένο τόπο, να επισκεφθείτε ξανά και ξανά.

Παλαιόχωρα και τα περίχωρα